NYÍRFACUKOR - A PALEO DIÉTÁBA IS BEILLESZTHETŐ

A nyírfacukor vagy xilit egy teljesen természetes édesítőszer, melyet szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálhatunk. Naponta ezekből az élelmiszerekből átlagosan 2-300 milligramm xilithez jutunk. Néhányan étrendjükből adódóan 1-2 grammot is képesek elfogyasztani belőle. A szervezetünk is képes előállítani ezt az anyagot: naponta 5-10 grammot. De ha a paleolit diétát követjük, akkor érdemes beszereznünk ezt az anyagot, hiszen tökéletesen helyettesíthető vele a cukor.

Nyírfacukor - a paleo diétába is beilleszthető

Miért tartozik a megengedett és ajánlott kategóriájú paleo élelmiszerek közé? A nyírfacukornak szintén nagyon alacsony a glikémiás indexe, mindössze 7, mely igen lassú felszívódást biztosít. Nem okoz kiugró vércukorszint emelkedést és így nem jelent megterhelést a szervezetünk számára.

Ezenkívül a nyírfacukor nem hasonlítható más, a természetben előforduló édesítőszerhez sem, mivel kémiai szerkezetük jelentősen eltér: a cukrok hat szénatomból álló cukoralkoholok, poliolok, a xilit szerkezete pedig öt szénatomból épül fel, ennek köszönhetően egyedülálló és kifejezetten hatékonyan alkalmazható számos egészségügyi probléma megelőzésében és kezelésében.

Ez a szerkezet sokkal stabilabb, mivel nem tartalmaz kettős kötéseket, így nehezebb őket szétbontani. Ennek köszönhetően nem szolgál táplálékul sem a szájban található streptococcus nevezetű baktériumnak, sem a Candida gombának: nem savasítja el a szervezetet és nem okoz fogszuvasodást.

A xilit története

A xilit jótékony hatásait már 115 éve ismerik. Emil Herman Ficher és Rudolf Stahler Németországban és M. G. Betran Franciaországban egymástól függetlenül fedezték fel. A második világháborúban vált igen népszerűvé, mivel segítségével leküzdhető volt a cukorhiány.

A világháború után ugyan alábbhagyott a xilit iránti érdeklődés, de a hatvanas évektől újra megindult a kutatás: vegyészek, fizikusok kezdték el felismerni és alkalmazni a xilit komoly egészségügyi és diétás előnyeit. Ma már nemcsak a cukorbetegséget, hanem a fogszuvasodást is kezelik ezzel az anyaggal.

Paleolit termékek kaphatóak

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!