STEVIA - A PALEO DIÉTÁBA IS BEILLESZTHETŐ!

A stevia (vagy magyar nevén jázminpakóca) egy Brazíliában és Paraguayban őshonos növény. A növényből kivont hatóanyag akár 250-szer édesebb is lehet a finomított cukornál, így a világon a ma ismert legerősebb édesítőszernek számít. A dél-amerikai indiánok már évszázadok óta használják a növényt édesítésre és sebgyógyításra is. A bioboltokban különböző formákban is hozzájuthatunk: a stevia folyékony formában, szárított levélként, porként és tablettaként is beszerezhető.

Stevia - a paleo diétába is beilleszthető!

De minek köszönhető, hogy a paleo diétába is beilleszthető? A stevia glikémiás indexe nulla, ami azt jelenti, hogy a szervezetben hosszú ideig szívódik fel, így nem emeli meg kiugróan a vércukorszintet, hanem normalizálja azt. Vagyis a szervezetet nem készteti erős inzulinválaszra, így nem is terheli meg azt. Ezenkívül nullkalóriás, nem szívódik fel a szervezetben és így nem hizlal. Vagyis a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára is ideális, nemcsak azoknak, akik a paleo diéta segítségével egészségesebbek szeretnének lenni.

Milyen pozitív élettani hatások tulajdoníthatóak még a steviának? A stevia valóban egy csodálatos növény, hiszen számos pozitív hatása van: étrend-kiegészítőként alkalmazva serkenti a máj, a lép és a hasnyálmirigy működését, ezenkívül szabályozza a szervezetünk vércukorszintjét is.

Ennek eredményeképpen, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt az anyagot, akkor sokkal kevésbé és ritkábban leszünk fáradékonyak. Szintén a stevia előnyeihez sorolható, hogy hozzájárul a szellemi frissességhez, a jobb emésztéshez, a nyugodtabb alváshoz, a horzsolások, sebek gyorsabb gyógyulásához és a vérnyomás-ingadozások enyhüléséhez is. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a stevia növény gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő, így segítségével a bőrproblémák, az acne, a különböző kelések és kivörösödések, valamint a lábgomba is kiválóan gyógyítható. Alkalmas a candida gomba elpusztítására is, így a Candida betegek számára is nagy segítséget jelent.

Paleolit termékek kaphatóak

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!