KÓKUSZOLAJ - A PALEO DIÉTÁBA IS BEILLESZTHETŐ

A kókuszolaj teljesen eltérő szerkezettel bír a többi zsiradékhoz képest. És éppen szerkezetéből adódik, hogy tökéletesen beilleszthető a paleolit diétába. De miben is különbözik a kókuszolaj más zsíroktól?

Kókuszolaj - a paleo diétába is beilleszthető

Némely zsírok egészségtelenek, némelyek egészségesek: azt, hogy melyik csoportba soroljuk őket telítettségük, szénláncuk hossza és a szabadgyök-képzésre való hajlamuk határozza meg. A kókuszolaj e szempontok alapján az egészséges zsírok közé sorolható. 92%-ban telített zsírokat tartalmaz.

Miért jó ez?
Mert szerkezete sokkal stabilabb, így ellenáll a hőnek és a fénynek, hatásukra nem indul be az oxidációs folyamat. A kókuszolaj zsírsavjai tehát nem képeznek sejtkárosító szabad gyököket és transzzsírt sem. Vagyis a kókuszolaj segítségével lassítható az öregedés és a ráncok is később jelennek meg.

Ezenkívül ezek a telített zsírsavak közepesen hosszú szénláncból épülnek fel: ezeket a zsírsavakat MTC-nek hívjuk. E zsírsavaknak rengeteg pozitív tulajdonságuk ismert: többek között vírus-, baktérium és gombaölők és anyagcsere gyorsító szerepük is lényeges. A kókuszolajnak a fele laurinsav. Ez is egy közepesen hosszú szénláncú zsírsav, mely az anyatejben is megtalálható. A laurinsav védi a szervezetet a kórokozókkal szemben, így erősíti az immunrendszert és fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Ezenkívül a kókuszolaj kiváló antioxidánsként is működik: rengeteg E-vitamin található benne.

Milyen további előnyei vannak a kókuszolajnak?

Nem hizlal, mivel a közepes szénláncú zsírsavak nem zsírpárnává, hanem energiává alakulnak.
Elősegíti a fogyást, mivel a kókuszolaj felgyorsítja az anyagcserét.
Segítségével csökken a kalória bevitelünk , mivel a kókuszolaj 10%-kal kevesebb energiát tartalmaz, mint a többi zsiradék.
Kímélő, mert könnyen szívódik fel.
Tápláló, hiszen a kókuszolaj kitűnő energiaforrás.
Itt az idő, hogy lecseréljük eddig használt olajunkat kókuszolajra, hiszen ez az olaj a legkiválóbb a paleolit diétában!

Paleolit termékek kaphatóak

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!